relatie leuk houden
Selfcare

3 tips om je relatie leuk te houden

We hebben het allemaal druk. Druk met ons werk, het gezin en sociale verplichtingen. De tijd vliegt voorbij en daardoor leven jij en je partner als het ware een beetje langs elkaar heen. Nu hoop ik natuurlijk dat dit absoluut niet herkenbaar voor je is, maar mocht het wel zo zijn dan heb ik drie tips voor die je helpen om je relatie leuk te houden. Zelfs als je het eigenlijk gewoon heel druk hebt.

Om mij heen hoor en zie ik het nogal eens gebeuren. Relaties die in een sleur raken en soms zelfs kapot gaan omdat mensen hun partner als iets vanzelfsprekends zien. Als iets waar ze geen moeite meer voor hoeven doen, want ze zijn er toch al. En ach, het is toch gewoon duidelijk dat ik hem waardeer en dat ik van hem hou?! Newsflash.. iedereen wil zich graag nodig en geliefd voelen. Dus zeg het gewoon tegen je partner, vertel dat je hem of haar waardeert voor alles wat hij of zij voor jou en voor jullie doet.

3 TIPS OM JE RELATIE LEUK TE HOUDEN.

Hoe komt het toch dat sommige relaties al bijna over zijn voordat ze echt begonnen zijn, terwijl andere relaties een lang leven zijn beschoren. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: wil je dat je relatie kans van slagen heeft? Dan zul je daar je best voor moeten doen. Niet heel eventjes, maar gewoon altijd.

GEEF ELKAAR DE RUIMTE.

Als je constant op elkaars lip zit, dan kan dat soms best f*cking irritant zijn. Ik bedoel, je houd van je partner en geniet van het samenzijn, maar soms kan het ook gewoon even te veel zijn. Dan ga je je irriteren aan kleine onzinnige dingen die je eerder niet in de gaten had. Dat is natuurlijk compleet normaal, want je kunt niet altijd alles aan een ander leuk vinden.

Daarom is het vooral goed om, naast het samen dingen doen, elkaar ook de ruimte te geven zodat jullie beide je eigen ding kunt blijven doen. Geloof me, jullie hebben dat allebei nodig. Even iets voor jezelf kunnen doen. Dat hoeven geen grote dingen te zijn hoor. Ik ga zelf bijvoorbeeld elke dag wandelen, lekker alleen!

SPEEL GEEN SPELLETJES MET ELKAAR.

Een potje monopoly kan natuurlijk geen kwaad (tenminste, als je wel gewoon tegen je verlies kunt 😉 ), maar speel geen spelletjes met elkaars gevoel. Wees eerlijk tegen elkaar en spreek het uit als je iets dwars zit. Je zult soms misschien dingen horen van je partner waar je niet zo blij van word, maar dan weet je wel wat er bij hem of haar speelt. Dan kunnen jullie het gesprek met elkaar aangaan en kijken wat je kunt doen om de “pijn” weg te krijgen. Denk niet “dat is toch duidelijk”, want vaak heeft je partner het niet direct in de gaten als er wat is. En als hij of zij het niet weet kun je ook niet verwachten dat je partner er wat mee doet. Dus talk, talk, talk.

ZORG VOOR VOLDOENDE YOU & ME-TIME.

Naast dat het goed is om dingen zelf te kunnen doen, is het uiteraard enorm belangrijk om samen leuke dingen te doen. En dan heb ik het niet over een lolletje tijdens de afwas, alhoewel dat natuurlijk ook belangrijk is. Ik bedoel echt bewuste tijd voor en van jullie samen. Plan elke maand een date-night of date-day in. Oh en wist je dat je daarvoor niet eens per se de deur uit hoeft. Je kunt ook een (romantische) thuisdate plannen, dan hoeven de kids ook niet ergens te logeren. Dat is in sommige gevallen wel zo makkelijk.

Lees ook: Waarom wij Nadia naar een logeerhuis laten gaan.

Maar eerlijk is eerlijk, soms is het wel even goed om er samen op uit te gaan. Even een andere omgeving opzoeken en de boel de boel te laten. Ga lekker samen ergens wat eten of duik gezellig samen een avondje de kroeg in. Weet je, het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat jullie doen. Zolang jullie maar tijd maken voor elkaar, tijd en aandacht voor elkaar kunnen je relatie zoveel fijner maken.

“WAT IS JOUW BESTE TIP OM EEN RELATIE LEUK TE HOUDEN?”

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.